søndag 24. november 2013

STEMPELKJEKS.

Her kommer oppskrift på stempelkjeks som dere etterlyser på Facebook :
Kan brukes både med vanilje og sjokolade.
Bruk den smak du liker :)

Stempelkjeks
225 g smør – romstemperert
100 g melis
1 1/4 ts vanilje ekstrakt ( eller 2 ts vaniljesukker)
1/4 ts salt
300 g mel

Med sjokolade:
Bruk 280 g mel blandet med 30 g mørk bakekakao. Erstatt vanilje med 1,5 ss sterk espresso.

Fremgangsmåte:
Pisk sammen smør, melis, vanilje og salt til du har en luftig blanding.
Ha i mel og pisk videre på lav hastighet til det samler seg til en deig.
Del deigen i 3 deler, rull de inn i plastfilm og legg i kjøleskapet. Ta ut en og en del.
Bak ut deigen. Kan gjerne bakes direkte på bakepapiret.
Når deigen er baket ut, dryss du mel over den heklede brikken slik at den ikke kleber seg i deigen.
Legg brikken på den utbakte deigen.
Bruk et kjevle til å kjevle over brikken. Bruk likt press over det hele og så pass kraft at det etterlater seg et mønster.
Om deigen setter seg mye fast i stempelet/brikken kan det være at deigen ikke er kald nok , da kan man for eksempel legge den litt i fryseren.
Du må huske å dyppe stempelet/brikken i mel mellom hver kake.
Kakene stekes på 175 g i 10-12 min.
Flytt de over på rist ca 1-2 min etter du har tatt de ut av ovnen.


2 kommentarer:

  1. hei hvor holder butikken deres til og får man bestillt kjolene deres evt over nett? :-)

    SvarSlett
  2. Hei. Butikken våres er i Tønsberg. Kjolene kan du bestille over nett i nettbutikken til LandRomAntikk (se link under) eller komme på besøk til butikken :)
    Vennlig hilsen Laila

    http://www.landromantikk.no/produkter/klaer.html

    SvarSlett